Новини

Росія привела у повну боєготовність війська на кордоні з Україною

Росія привела у повну боєготовність війська на кордоні з Україною

рф

У Росії почалася нагальна перевірка боєготовності Центрального військового округу, а також частини військ Південного і Східного військових округів.

Про це повідомляється на сайті Міноборони РФ.

“За задумом нагальної перевірки з 6:00 (за київським часом) у повному складі приводяться у вищий ступінь бойової готовності органи військового управління Центрального військового округу, частина військ і сил Південного і Східного військових округів, окремі з’єднання Повітряно-десантних військ, далекої і військово-транспортної авіації. Також до перевірки залучаються деякі з’єднання центрального підпорядкування”, – пояснив міністр оборони РФ Сергій Шойгу.

Він заявив, що перевірка проходить за рішенням президента РФ Володимира Путіна.

Російські військовослужбовці візьмуть участь більш ніж у 50 навчаннях, під час яких відпрацюють, зокрема, знищення “деструктивних військових сил”.

За словами Шойгу, основне завдання перевірки – визначити готовність військового керівництва до управління військами “при наростанні військової загрози і виникненні кризових ситуацій”.

Нагадаємо, ротна тактична група 25 окремої повітрянодесантної бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України бере участь в багатонаціональних навчання Sаber Guardian-2019 у Румунії.

Нагадаємо, на Гончарівському полігоні, що на Чернігівщині, відбулись тактичні навчання з бойової стрільби підрозділів реактивної артилерії оперативного командування “Північ”.

Нагадаємо, на загальновійськовому полігоні поблизу Житомира пройшли навчання курсанти-танкісти Десантно-штурмових військ та Морської піхоти Військово-морських Сил Збройних Сил України.

Нагадаємо, на полігонах в районі проведення операції Об’єднаних сил тривають тренування танкових екіпажів, які знаходяться в районах відведення.

Раніше, патрульні катери ВМС України типу “Island” пройшли перші випробування в США.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.