Етновистава Рівненського театру ляльок претендує на театральний Оскар

Це престижна всеукраїнська премія

Фото вистави з сайту Рівненського театру ляльок

Днями експертна рада фестивалю-премії «ГРА» відвідала Рівне і переглянула спектакль «Пливе човен, казок повен» акторки Олени Ткачук, яка у цій постановці дебютувала у ролі режисера. Вона вирішила однією сюжетною лінією об’єднані народні казки «Вовк і семеро козенят», «Ворон і яблуня», «Горщик каші» і поєднати з фольклором нашого краю. Ймовірно, це і стало родзинкою, говорить режисер Олена Ткачук:

- Певно, родзинка у тому, що у нашій виставі використані автентичні пісні, музика і танці рівненського Полісся. Ми хотіли пропагувати історію свого краю. Нам дуже допоміг Віктор Ковальчук – керівник культурно-етнографічного колективу «Веснянка». Ми півроку з ним відбирали ці тексти, він нам корегував сам діалект, говірку.  

У виставі грають троє найдосвідченіших акторок, які працюють в театрі практично з часу його заснування – це заслужені артисти України Тетяна Єршова, Франческа Барабаш і Алла Черуха зі стажем понад 40 років.

[media=148434] [media=148437] [media=148436]

Спектакль вже отримав престижні нагороди фестивалю «Прем’єри сезону» (2018) серед українських театрів ляльок у номінаціях: Кращий режисерський дебют, Краща вистава для сімейного перегляду, Кращий акторський ансамбль.

Експерти ж Премії «ГРА» з понад 80 заявок відібрали 30 кращих, серед яких рівняни.

На цьому етапі з Рівненським театром ляльок змагається Київський муніципальний академічний театр опери і балету для дітей та юнацтва, громадська організація «Майстерня Мистецький Простір», Перший академічний український театр для дітей та юнацтва (м. Львів).

Тепер спектакль бореться за можливість увійти до шорт-листа та здобути перемогу у номінації «За найкращу виставу для дітей». Результати оголосять 5 липня у Києві.

Рівненський театр ляльок вперше потрапив до високого рейтингу фестивалю, кажуть організатори. І відзначили ще одну виставу, яка може стати учасником наступного року.

Це інтерактивний спектакль для дітей-немовлят «КУ-КУ!» режисерки Марини Богомаз. Чотири великих різнокольорових купола, що означають собою місце дії - Ранок, День, Вечір і Ніч - розміщають у своєму просторі усього п’ять глядачів-немовлят з батьками. Вони дивляться театральне дійство у кожному куполі, переповзаючи у наступний спеціальними доріжками, що їх з’єднують.

Фінал фестивалю-премії «ГРА» проходитиме у листопаді у Києві. Глядачі теж зможуть долучитися і переглянути постановки фіналістів на різних театральних майданчиках столиці. Заключний акорд – оголошення переможців міжнародним журі. Найкращих у боротьбі за театральний Оскар нагородять Дипломом лауреата та грошовою винагородою на реалізацію нового творчого проєкту.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень