Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Укрзалізниця почала здавати в оренду своє майно через Prozorro

Державна Укрзалізниця розпочала виставляти в системі «Prozorro.Продажі» майно та нерухомість в оренду. Наразі в системі з’явились перші 30 об’єктів.

Про це повідомляє прес-служба Укрзалізниці.

Зазначається, що більшість активів, які Укрзалізниця пропонує для оренди — нерухомість або частини нерухомості — комерційні та виробничі приміщення частини нежитлових приміщень адміністративних будівель, складів, приміщень вокзалів, локомотивних та вагонних депо й інших об’єктів.

«Укрзалізниця починає здавати майно в оренду. Більше 3 років не було жодної такої операції. І це при тому, що компанія - один з найбільших власників рухомого і нерухомого майна в Україні», — повідомив голова компанії Євген Кравцов.

В Укрзалізниці планують оголошувати про оренду великих об'єктів окрема — для того, аби звернути увагу потенційних інвесторів. Водночас оренда малих об'єктів, наприклад для розміщення банкомату чи кав'ярні — буде тривати у системі «Prozorro.Продажі» постійно.

Від здачі майна в оренду Укрзалізниця прагне залучити «сотні мільйонів гривень». Однак точніші прогнози там планують опублікувати після проведення перших аукціонів.

Напередодні стало відомо, що Укрзалізниця планує підвищити зарплату 250 тисячам своїх працівників. Для цього у компанії виділили 1,5 мільярда гривень.

Раніше в Укрзалізниці закликали Раду виділити компанії 7,1 мільярда гривень для оновлення приміських поїздів, які загораються просто находу.