Вартість адміністративних послуг у сфері міграції зросте з 1 липня / фото УНІАН

Вартість надання адміністративних послуг у сфері міграції зросте з 1 липня не більш як на 30%. Про це повідомили в прес-службі Державної міграційної служби України.

Читайте такожПаспорт за 15 хвилин: у Львові починає роботу новий Центр оформлення документів

Згідно з повідомленням, 1 липня 2019 року набирає чинності постанова Кабінету Міністрів України, згідно з якою прийнято нові суми вартості адміністративних послуг у сфері міграції.

Відео дня

«Зокрема, згідно з внесеними змінами, з 1.07.2019 року вартість оформлення документів з безконтактним електронним носієм зросте на більш як на 30%. Такими документами є паспорт громадянина України (ID-карта), паспорт громадянина України для виїзду за кордон, біометричні посвідчення для іноземців - на тимчасове та постійне проживання. Водночас зміниться і вартість бланків документів з безконтактним електронним носієм», - йдеться в повідомленні.

Так, вартість повторного отримання паспорта громадянина України (ID-карта) становитиме 345 грн (до 20 робочих днів), тоді як раніше цей тариф був 279 грн. Повторне отримання паспорта терміном до 10 робочих днів коштуватиме 471 грн. Паспорт громадянина України для виїзду за кордон (отримання до 20 робочих днів) коштуватиме 682 грн, раніше послуга коштувала 557,32.

фото dmsu.gov.ua
фото dmsu.gov.ua

Як повідомляв УНІАН, з 1 листопада 2016 року всі громадяни України можуть оформити внутрішній паспорт у вигляді ID-карти з вбудованим безконтактним електронним чипом, на який записано персональні і біометричні дані, включаючи прописку і сімейний стан. Збільшення вартості оформлення документів з моменту запровадження ID-карти (1.11.2016) відбувається вперше.