Шахраї намагались вкрасти гроші, які всім світом збирають на операцію Надійки Славко

Шахраї намагались вкрасти гроші, які всім світом збирають на операцію Надійки Славко
  • Місяць-півтора дитину обстежуватимуть в столичній клініці Валіхновського. Потім малу оперуватимуть.
  • Володимир Соботяк, який збирає гроші для Надійки, розповів про схему, за допомогою якої шахраї хотіли вкрасти гроші на лікування і операцію дитини.

Доки люди всім світом збирають гроші на операцію на реабілітацію дворічної Надійки Славко, життя якої під загрозою через величезну пухлину на обличчі, що невпинно росте, шахраї намагались вкрасти зібрані людьми гроші. А це, за приблизними підрахунками, майже 55 тис. грн. На щастя, їм це не вдалось, розповів пан Володимир.

Близько тижня тому «20 хвилин» писали про Надійку, яка потребує допомоги. Детальніше читайте Потрібна допомога дворічній Надійці. Більше їй допомогти нікому

- Якщо коротко описати ситуацію з шахраями, схема приблизно така: мені телефонують і повідомляють, що на картку поступили кошти з-за кордону через таку-то фірму і називають милозвучну назву з приставкою «євро», - розповів Володимир Соботяк. - Але, оскільки їхній термінал дав збій, то просять для отримання коштів підійти до банкомату, перетелефонувати їм, і в ручному режимі здійснити операцію з отримання коштів. І все це потрібно робити терміново!

Відео дня

Володимир з подібним зустрічається не вперше, тому й відповів, мовляв, добре, підійде в банк і з допомогою банківських працівників це зробить. На що отримав відповідь, що в банк йти не потрібно, а тільки до банкомату. Це вас повинно насторожити, каже чоловік.

- Так сталося, що мені таки потрібно було бути в банку, і я працівникам фінустанови розповів про цей випадок, - каже Володимир Соботяк. - Відповідь отримав однозначну: це – шахраї.

Вам телефонують і просять вставити картку в банкомат. У подальшому просять перейти до розділу «інші операції» і ввести певні цифри. Так от: ці інші цифри є не що інше, як номер телефону, на який прийде смс з банку з підтвердженням того, що ви надаєте йому право користуватись карткою. І, дякуючи цій смс-ці, шахраї знімають кошти уже без проблем, розповів пан Володимир.

- Один номер цього шахрая я уже знав, оскільки він з нього телефонував, - розповів Володимир Соботяк. - Але щоб взнати іще один, в банку ми цю операцію і здійснили, за виключенням того, що вставили пусту картку і ввели інший номер, а не той, на який ці аферисти чекали. Так був визначений ще один шахрайський номер. У результаті - обидва заблоковані.

Під жодним приводом не ведіться на поступлення коштів, на виграш автомобілів чи путівок, підсумував Володимир Соботяк.

Нагадуємо, збір коштів для малої Надійки триває.

Довідка

Картка ПриватБанку: 5168 7427 2388 3413, Соботяк Володимир Михайлович.

Також можна перераховувати за реквізитами: р/р 2924 4825 5091 00 в АТ КБ "Приватбанк" МФО 305299 ЄДРПОУ - 14360570.

Також повідомляємо рахунки для тих, хто перебуває за межами країни та має бажання теж внести пожертву: в доларах США: JP MORGAN CHASE BANK, NEW YORK, USA SWIFT: CHASUS33, ACCOUNT: 0011000080 В Євро: COMMERZBANK AG, FRANKFURT/MAIN, GERMANY, SWIFT: COBADEFF, ACCOUNT: 400886700401 В призначенні вказувати: на лікування Славко Надії. Отримувач: Соботяк Володимир Михайлович, тел.: 067-332-4728.

Володимир Соботяк обіцяє контролювати процес і звітувати про зібрані та витрачені надходження на власній сторінці у Фейсбук.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Юлия Щербатюк

    Суки !!!
  • Валентина Бучушкан

    Смертну кару таким скотам тоже то  може боялисяб.Нелюди.
  • Катя Мозолевская

    Народ не брезгует, даже самым святым!!!

    Олександр Мец reply Катя Мозолевская

    Я що то народ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up