Новини

Підтримати Сакартвело – означає підтримати Україну – Порошенко заявив про повну солідарність з Грузією

Підтримати Сакартвело – означає підтримати Україну – Порошенко заявив про повну солідарність з Грузією

Петро Порошенко заявив про повну солідарність з народом Грузії, який чинить спротив російському імперіалізму і бореться з окупацією.

Про це йдеться у Facebook політика.

“Зараз Москва хоче знову економічно послабити Грузію, блокуючи повітряне сполучення і завдає удару по туристичній Грузії”, – написав він.

Порошенко закликав українців не залишити у біді своїх грузинських братів і переорієнтуватися на відпочинок у Грузії.

“Звертаюся до уряду України та Міністерства інфраструктури з пропозицією надати у цей період знижку на аеронавігаційні та аеропортові збори для рейсів сполученням Україна-Грузія-Україна. Авіакомпанії могли б знизити ціни на квитки. Грузія пішла на те, щоб змінити одну ключову літеру у назві Києва – бо ми Київ, а не Кієв. На мою думку, МЗС України має розпочати переговори про зміну офіційної назви Грузії на Сакартвело. Підтримати Сакартвело – означає підтримати Україну!”, – додав Порошенко.

Нагадаємо, 20 червня почалась масова акція протесту, викликана скандалом навколо депутата Держдуми РФ і президента Міжпарламентської асамблеї православ’я Сергія Гаврилова, який відкрив сесію, сидячи в кріслі голови парламенту Грузії.

Це спровокувала багатотисячні протести в столиці Грузії. Вночі спецназ почав операцію по звільненню площі перед парламентом від протестувальників. У ході “зачистки” правоохоронці застосовували сльозогінний газ, гумові кулі, водомет.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.