Джордж Сорос та інші мільярдери вимагають у влади ввести податок на багатство

Джордж Сорос та інші мільярдери вимагають у влади ввести податок на багатство

Введення такого податку дозволить усунути соціальну нерівність

Джордж Сорос та інші мільярдери вимагають у влади ввести податок на багатство
фото Shutterstock

Ряд представників клубу найбагатших людей у США закликають ввести в країні податок на багатство, передає Bloomberg.

Ввести такий податок закликають, зокрема, фінансист Джордж Сорос, спадкоємиці Ріган Пріцкер і Ебігейл Дісней, а також співзасновник Facebook Inc. Кріс Хьюз. Мільярдери вважають, що введення такого податку дозволить усунути соціальну нерівність і забезпечити фінансування для вирішення проблем, пов'язаних зі зміною клімату і охороною здоров'я.

«Ми звертаємося до всіх кандидатів у президенти, республіканців чи демократів, з проханням підтримати введення помірного податку на багатство для найбагатших американців – для нас, – йдеться в опублікованому в інтернеті в понеділок листі, підписаному 19 мільярдерами, включаючи один анонімний підпис.

«Нові податкові надходження повинні заплатити найщасливіші у фінансовому відношенні бізнесмени, а не американці із середнім і низьким доходом», – йдеться у зверненні.

Кандидати в президенти від демократів Елізабет Уоррен, Піт Буттіджич і Бето О'Рурк підтримують цю ідею, сказано в листі. Уоррен пропонує ввести 2%-ий податок на активи обсягом від $50 мільйонів і ще 1% на активи в розмірі понад $1 мільярд. За оцінками, за 10 років надходження від цього податку можуть скласти близько $3 трильйонів.

З ідеєю про податок на багатство згодні не всі демократи. Багато хто вважає, що буде складно об'єктивно оцінити вартість таких об'єктів, як твори мистецтва і коштовності. Деякі також побоюються, що такий податок буде неконституційним, оскільки уряд США може оподатковувати лише доходи, а не власність.

Нагадаємо, раніше Кріс Хьюз запропонував розділити соцмережу Facebook на три частини.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло