Суд не знайшов доказів расизму у вбивстві рома у Львові

thumbnail-tw-20190624182625-8874
Фото з соцмереж.

Слідство у справі вбивства рома Давида Поппа у Львові не знайшло доказів того, що цей злочин скоєно на ґрунті ненависті.

Про це інформує Громадське.

Слідство перевіряло цю версію, але доказів не знайшло.

«У ході досудового розслідування не знайшли будь-яких доказів наявності будь-якого расизму чи націоналізму в діях обвинувачуваних», — сказав заступник начальника відділу ювенальної юстиції прокуратури Львівської області Юрій Матлах.

Він додав, що група молодиків, яка розгромила табір ромів у Львові рік тому, не є злочинною організацією, в якій можна було розмежувати виконавця, пособника і підбурювача.

Адвокат постраждалих Дмитро Швець заявив, що держава приховує проблему злочинів на ґрунті расової, національної або релігійної ненависті.

«Якщо досліджувати різні судові рішення, таких вироків майже немає. Якщо є — це дуже виняткові справи», — наголосив він.

Загалом у справі про напад на ромський табір і вбивство Давида Поппа на лаві підсудних перебувають 14 осіб, трьох обвинувачують у вчиненні умисного вбивства, решту — в хуліганстві.

«В умисному вбивстві обвинувачуються троє осіб, серед них двоє неповнолітніх, це є частина 2 статті 115 Кримінального Кодексу України. Ця стаття передбачає довічне позбавлення волі», — сказав Матлах.

Нагадаємо, суд почав розглядати справу 14 березня 2019 року, расові мотиви злочину до справи вирішили не долучати. На другому засіданні суд визначив порядок допиту обвинувачених.

21 травня суд почав допитувати потерпілих.

У ніч на 24 червня 2018 року група молодиків напала на ромський табір і зарізала людину. Убитий — ромський юнак. Його звали Давид Попп. Йому було 23 роки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: