$ 38.08 € 41.49 zł 9.64
+6° Київ +1° Варшава +13° Вашингтон

Зеленський призначив секретаря Національної інвестиційної ради

Олег Бесараб 24 Червня 2019 20:18
Зеленський призначив секретаря Національної інвестиційної ради

IT-підприємець, кандидат в депутати від «Слуги народу» Давид Арахамія призначений президентом секретарем Національної інвестиційної ради. Очолює Раду сам Зеленський.

Відповідний указ № 423/2019 був опублікований на сайті Президента. Національна інвестиційна рада як консультативно-дорадчий орган займається питаннями розвитку інвестиційного клімату та діяльності в Україні. Давид Арахамія займає 4-е місце партсписку «Слуги народу» на парламентських виборах-2019. Сам він заявив, що на сьогоднішній день Україна має можливості збільшити обсяг інвестицій щонайменше в три рази. Від імені Президента Раді доручено зробити цей процес «як можна більш швидким».

Відзначимо, інвестування в українські IT-компанії зросло більш ніж удвічі. Серед стартапів, які отримали значний обсяг інвестицій у 2017 році – Grammarly (110 млн доларів), BitFurry (30 млн доларів), Petcube (10 млн) і People.ai (7 млн).

Раніше проект з українським корінням People.ai, який запускає продукт для продажу на базі штучного інтелекту, завоював 60 мільйонів доларів інвестицій у  серії С. Основне фінансування стартап отримає від венчурного фонду ICONIQ Capital, серед його учасників називають і Марка Цукерберга.

Також повідомлялося, що стартап GitLab, заснований українцем Дмитром Запорожцем і голландцем Сідом Сібранджі, закрив черговий раунд фінансування і став «єдинорогом» – оцінка його ринкової вартості перевищила 1 млрд доларів. А недавно український стартап Kidslox звинуватив Apple у зловживанні монополією.