8.2 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Правозахисник підтримав хімічну кастрацію для педофілів

Маляр Анна зареєструвала петицію щодо розгляду законопроекту 6607, який має на меті посилення відповідальності за сексуальне насильство щодо дітей. Петиція вже набрала необхідну кількість голосів.

Законопроект 6607 пропонує три новації:

1. Запровадження Єдиного напівзакритого реєстру осіб, засуджених за статеві злочини щодо дітей.

2. Посилення відповідальності за статеві злочини проти дітей.

3. Хімічна кастрація. Це не покарання, а добровільний захід медичного характеру, передбачений для осіб, які вчинили особливо тяжкий статевий злочин проти дитини , або мають поставлений психіатрами діагноз – педофілія.

Правозахисник Андрій Мамалига прокоментував журналісту ІНФОРМАТОРа законопроект. На думку юриста, якщо при цьому не буде порушуватися презумпція невинуватості та в реєстр будуть вноситися особи, які засуджені та вирок стосовно яких вже був чинності, то це буде нормальною практикою рівня європейських країн.

“З оглядом на те Україна взяла на себе зобов’язання щодо заборони смертної кари, відповідальність за сексуальні злочини проти дітей може бути обтяжена. Як правозахисник, я вважаю що це виклик часу і очевидно, що це потрібно робити. Потрібні і такі запобіжники і інші. Єдине, що не повинна порушуватися презумпція невинуватості”, – повідомив правозахисник.

Як повідомлялося, абсолютна більшість читачів Інформатора підтримує запровадження хімічної кастрації для педофілів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>