17:03 24.06.2019

Вітри Сахари принесуть 40-градусну спеку в Європу

2 хв читати
Вітри Сахари принесуть 40-градусну спеку в Європу

Жителів низки європейських країн - Франції, Німеччини, Іспанії - з понеділка очікує екстремально спекотна погода цього тижня, повідомляють західні ЗМІ.

За даними агентства Associated Press, французькі метеорологи випустили попередження "оранжевого" рівня тривоги, другого за ступенем небезпеки. Очікується, що в Парижі вже в понеділок температура сягатиме 40 градусів за Цельсієм, пік спекотної погоди припаде на 25 червня.

Вони вважають, що спеку принесуть із собою пориви вітру, які рухаються в бік Європи з Сахари.

Улітку 2003 року у Франції померли 15 тис. людей через причини, пов'язані з високими температурами.

У Німеччині очікують, що спека може побити рекорд літа 2015 року, коли стовпчики термометрів показували позначку 40,3 градуса за Цельсієм. За даними метеорологів, спека затримається в містах Німеччини мінімум на тиждень.

За даними британської метеорологічної служби, погода цього тижня на територіях Сполученого Королівства буде "спекотною, вологою і нестабільною". Метеорологи випустили попередження про сильні грозові зливи в перші два дні тижня, однак температура, відповідно до їхніх прогнозів, триматиметься в районі позначки 30 градусів за Цельсієм.

Іспанські метеорологи очікують, що пік спеки на материковій території країни припаде на середину тижня, а на північному сході країни температура може перевищити 42 градуси та протриматися з четверга до суботи, а також вони не виключають, що спека триватиме і наступного тижня.

Наприкінці минулого тижня метеорологи попереджали, що температура в містах Європи перевищить 32 градуси за Цельсієм, у деяких місцях досягне 40 градусів. Спека прийде в Париж, Мадрид, Берлін, Брюссель і Франкфурт, а пізніше зміститься у Бухарест, Відень, Будапешт, Белград і Софію.

Метеорологи очікують, що загалом температура повітря в липні та серпні в Європі перевищуватиме норму. Експерти повідомляють, що висока температура повітря може призвести до проблем зі сном і збільшити ризик серцево-судинних захворювань. Вони нагадують, що найсильніше спека позначається на дітях і літніх людей, тому їм слід обмежити перебування на вулиці в найспекотніші години дня.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА