9.3 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Наймолодшим кандидатом у нардепи виявилася донька Калєтніка. ЦВК опублікувала список “Опоблоку”

Центральна виборча комісія оприлюднила список політичної партії “Опозиційний блок”. Від цієї політсили зареєстровані 224 кандидати в нардепи. 

Список кандидатів в народні депутати на позачергових виборів у Верховну Раду даної політсили дещо здивував. Зокрема, відсутністю у першій десятці (слід зауважити, що кандидата під номером 10 у списку немає, – ред.) Єфремова, але наявністю Охендовського.

В цьому списку 12 чинних народних депутатів. На 34-му місці – колишній глава ЦВК Михайло Охендовський, якого підозрювали в одержанні понад $160 тис. хабарів по справі «чорної бухгалтерії» Партії регіонів.

На 10-му місці мав бути Олександр Єфремов. Але в ЦВК заявили, що це неможливо: закон дозволяє виключати кандидатів зі списку, ухваленому на з’їзді, але не дозволяє включати нових вже після встановленої дати, в цьому випадку — після 10 червня.

Тоді на з’їзді під 10-м номером йшов Володимир Пилипенко, екс-депутат Верховної ради (соратник колишнього заступника голови Адміністрації президента часів Януковича Андрія Портнова). В остаточному списку його також немає.

У першій десятці – відомі політики проросійського направлення. Першим номером йде Євгеній Мураєв, на другому місці – Олександр Вілкул. Трійку закриває Геннадій Кернес.

Четвертий – Геннадій Труханов, п’ятий – Вадим Бойченко, шостий – Ростислав Шурма, сьомий – Богдан Андріїв, восьмий – Володимир Буряк, дев’ятий – Анатолій Вершина та закриває десятку списку політичної партії “Опозиційний Блок”, щоправда, одинадцятим номером, Віталій Хомутиннік.

Віталій Хомутиннік і Євгеній Гєллєр (який опинився на 12-му місці списку, – ред.) – близькі соратники олігарха Ігоря Коломойського, неочікувано ідуть до Ради за списком партії, а не по “пригодованих” мажоритарних округах. Виявляється, що близькі соратники Коломойського вирішили не йти по округах.

Раніше у першій десятці під номером 8 було заявлено Уляну Ткаченко – депутата Хмельницької облради. В остаточному списку її ім’я відсутнє.

Особливої уваги заслуговує шістнадцятий номер списку Турканова Владислава Ігорівна, 1995 року народження. Ймовірно, вона буде наймолодшим нардепом нового скликання парламенту. Якщо, звичайно, політсила набере достатньо голосів.

Але справа тут в іншому. Владислава Ігорівна Турканова – старша дочка Ігоря Калєтніка, першого віце-спікера Верховної Ради у 2012-2014 рр, який брав участь у голосуванні за “диктаторські закони” 16 січня 2014 року. За нашими даними, минулого року Владислава змінила прізвище.

На ці позачергові вибори до Верховної Ради також зареєструвався Григорій Калєтнік, батько Ігоря Калєтніка. Він має намір балотуватися у Раду по одномандатному мажоритарному округу №18 на Вінничині. На сайті ЦВК він вже зареєстрований як кандидат.

Калєтнік Григорій Миколайович – нардеп кількох скликань, який також засідав у Раді під час прийняття “диктаторських законів” 16 січня 2014 року, голова Вінницької облради і обласної державної адміністрації у 1998-2005 роках.

Мабуть, це чи не єдиний випадок, коли на вибори йдуть одночасно дідусь і онука Калєтніки.

За словами нашого інсайдера, якщо у списку партії йде людина Калєтніка, то це явно квота Хомутинніка, який мав з ним спільні схеми на митниці за часів його перебування на посаді директора Департаменту по боротьбі з митними правопорушеннями Держмитслужби України (лютий 2005 – квітень 2005 року).

23 номером списку йде Кацуба Сергій Володимирович – колишній нардеп від “Партії регіонів”. Він є фігурантом кримінальної справи щодо закупівлі так званих “вишок Бойка”, придбаних за завищеною в два рази ціною в період його роботи на посаді заступника голови правління НАК “Нафтогаз України” з 2012 по 2014 роки.

Його батько – Коцуба Володимир Михайлович – теж нардеп від “Партії регіонів”, який голосував за “диктоторські закони”. На позачергових парламентських виборах 2014-го обраний народним депутатом України як самовисуванець, за одномандатним мажоритарним виборчим округом №175.

Шенцев Микита Дмитрович, який посів 52 місце у списку – син чинного нардепа Шенцева Дмитра Олексійовича, який цього разу балотуватиметься на окрузі. Щоправда, по його “рідному” територіальному виборчому окрузі № 176 (Харківська область) він досі не зареєструвався.

Шурма Ігор Михайлович, який посів 32 місце списку, – це батько Шурми Ростислава Ігоревича, який у списку партії “Опозиційний блок” зайняв 6 місце.

Отже, як бачимо, до списку партії потрапили цілими сім’ями: доньки, батьки та сини. Різноманітних родичів у списку та поза ним виявилося чимало.

Нагадаємо, керівник секретаріату партії “Європейська солідарність” колишнього президента України Петра Порошенка Максим Саврасов на своїй сторінці у Facebook підтримав проведення ЛГБТ маршу, який мав місце у столиці, 23 червня.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>