Україна хоче укласти з МВФ нову програму на три роки – міністр фінансів

Україна хоче укласти з МВФ нову програму на три роки – міністр фінансів

Надання попередніх кредитів постійно затримувалося через невпровадження Україною необхідних реформ.

Україна та Міжнародний валютний фонд обговорюють можливість підписання нової кредитної угоди на три роки. Якою буде загальна сума позики – невідомо.

Про це в інтерв'ю Bloomberg розповіла міністр фінансів Оксана Маркарова.

"Ця програма, яку ми зараз маємо, ми розробили її як програму, що охоплює період двох виборів в Україні (президентські та парламентські, сума угоди – 3,9 млрд доларів). У певному сенсі ця програма зробила те, що повинна була зробити", - сказала Маркарова.

Виділення МВФ кредитів України є спеціальним маркером для інших кредиторів про співпрацю – Світового банку, Євросоюзу.

Маркарова нагадала, що цього місяця Україна розмістила єврооблігацій на 1 млрд євро.

"З огляду на те, що інвестори зацікавлені у внутрішніх облігаціях України, уряд, ймовірно, не буде продавати більше боргів на міжнародних ринках у 2019 році. У цьому місяці було продано 1 млрд євро боргів. Ми вже бачимо, що перевищуємо бюджетні прогнози щодо фінансування за рахунок місцевих позик", - сказала Маркарова.

Міністр фінансів також наголосила, що держава й надалі відстоюватиме законність націоналізації "ПриватБанку".

"У нас зазвичай багато судових справ, в Україні та за її межами. Не завжди можна їх усі виграти. Ми зробили все в цьому банку, щоб створити нормальне корпоративне управління. Ми зробили все для відновлення нормальної банківської практики, і банк розвивається", - зазначила Маркарова.

Раніше про необхідність нової програми кредитування з МВФ заявили в Нацбанку України. У НБУ також назвали червону лінію для МВФ, після якої може зупинитися кредитування України.

Місія МВФ припинила роботу в Україні – через позачергові парламентські вибори. Повернеться після політичної стабілізації та утворення нового уряду – це станеться, швидше за все, на початку осені.

Місія МВФ залишає Україну, та повернеться після виборів і призначення нового уряду

Місія МВФ залишає Україну, та повернеться після виборів і призначення нового уряду

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація