В Уругваї з в'язниці втік один з найрозшукуваніших італійських мафіозі

В Уругваї з в'язниці втік один з найрозшукуваніших італійських мафіозі

Фото: ВВС

Його мали екстрадувати на батьківщину.

Італійський бос мафії Рокко Морабіто втік з в'язниці в Уругваї, де чекав на екстрадицію до Італії.

Про це повідомляє ВВС із посиланням на міністерство внутрішніх справ південноамериканської країни. 

52-річний Морабіто і троє інших ув'язнених "втекли через дірку у даху будівлі" пізно у неділю і пограбували власника сусіднього фермерського господарства, забравши у нього гроші. 

Уругвай погодився екстрадувати до Італії відомого торговця наркотиками, відомого як "кокаїновий король Мілана". З 1995 року підозрюваний голова злочинної групи "Ндрангета" був одним з найбільш розшукуваних втікачів в Італії.

Морабіто був заарештований в 2017 році в уругвайському місті Пунта-дель-Есте, де близько десяти років жив під фальшивими документами.

Мафіозне угруповання "Ндрангета" походить з Калабрії на півдні Італії, і вважається, що воно контролює до 80% торгівлі кокаїном в Європі. 

Наразі Морабіто занесений до "червоного списку" Інтерполу через приналежність до злочинної організації, яка займалася міжнародним оборотом наркотиків з 1988 по 1994 рік.

Нагадаємо, очільник італійського МВС узявся особисто трощити віллу мафіозного клану в Римі. Ця вілла належала гангстерам зі впливового мафіозного клану Казамоніка. Поліція конфіскувала у бандитів вісім розкішних маєтків. Усередині будинків знайшли наркотики, гроші й коштовності. Високопосадовець пообіцяв рівняти із землею всі незаконні будови та безжалісно переслідувати криміналітет.

Екскаватором проти мафії. Очільник МВС Італії особисто розтрощив віллу мафіозного клану

Екскаватором проти мафії. Очільник МВС Італії особисто розтрощив віллу мафіозного клану

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація