• Головна
  • Питання ліквідації УПЦ МП та її почаївської агентури знову гостро постало на порядку денному
10:28, 29 березня

Питання ліквідації УПЦ МП та її почаївської агентури знову гостро постало на порядку денному

Питання ліквідації УПЦ МП та її почаївської агентури знову гостро постало на порядку денному

Так званий “Всесвітній російський народний собор” під головуванням голови Російської православної церкви (РПЦ) патріарха Московського Кирила видав “наказ”, у якому війна проти України названа "священною". Фактично РПЦ підтвердила, що є філіалом ФСБ. На Тернопільщині осердям цього філіалу є Почаївська лавра.

Після рішення собору РПЦ командувач Української добровольчої армії та екслідер "Правого сектору" Дмитро Ярош закликав до негайної ліквідації в Україні УПЦ МП.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, пише ТСН.

“Московська секта, так звана УПЦ, має бути негайно ліквідована в Україні! Московські попи-заробітчани — це “шторм-z” в українському тилу”, — вважає Ярош.

Екслідер "Правого сектору" вважає кожного єпископа чи священника цієї церкви, яка контролюється з Москви, гіршим за “московську маріонетку” Папу Римського.

“Всі вони або відверті вороги, або латентні… Хто бажав перейти на бік Українців, той вже у нас. Геть московську сатанинську церкву!” — закликав громадсько-політичний діяч.

Нагадаємо, 27 березня під час соборного з'їзду у Храмі Христа Спасителя у Москві за участю ієрархів РПЦ та пов'язаних із цією церквою громадських діячів було ухвалено документ, в якому так звану "спеціальну військову операцію" проти України названо "священною війною, в якій Росія та її народ, захищаючи єдиний духовний простір Святої Русі, виконують місію “утримуючого”, що захищає світ від натиску глобалізму і перемоги Заходу, що впав у сатанізм”.

Нагадаємо, Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував парламенту ухвалити в другому читанні та в цілому законопроєкт про заборону релігійних організацій, які повʼязані з Росією. Хоча в цьому документі конкретно не згадується УПЦ МП, цей документ може припинити або значно обмежити її діяльність.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#РПЦ #рішення синоду #скандал
ТОП новини
"Арктичний холод пре в ці області, прогноз стривожив навіть синоптиків": куди суне мороз у -17 градусів, дощ і снігопад?
"Тариф на електроенергію з 1 травня оприлюднено": хто з українців платитиме на 60% менше, а кого приголомшить ціна?
"Потужна негода пре в ці області, навіть синоптики приголомшені прогнозом": де буде мороз у -21 градус, дощ і снігопад?
"Шалений успіх, багатство і втілення мрій": ці 2 знаки Зодіаку у другій половині весни зіткнуться з доленосними подіями
Оголошення
live comments feed...